Slot gooit basiself Feyenoord volledig overhoop en komt met drie redenen

11 mei 2022 om 20:22

Arne Slot gooit woensdagavond in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles zijn elftal op de schop. Dat heeft drie redenen: sommige spelers hebben rust nodig, de reserves kunnen wedstrijdritme opdoen én krijgen de kans zich te laten zien.

Feyenoord stelde zondag tegen PSV (2-2) de derde plaats in de Eredivisie veilig, waardoor het vizier op de Conference League-finale kan worden gericht. Op woensdag 25 mei is AS Roma de tegenstander in Tirana. "De finale zit in het achterhoofd", erkent Slot bij ESPN.

Luis Sinisterra, Tyrell Malacia en Reiss Nelson zijn niet opgenomen in de wedstrijdselectie. "Ze zijn niet fit, maar geen zorgen. Het was alleen te kortdag voor een derde wedstrijd in zeven dagen." Verder zitten Marcos Senesi, Orkun Kökcü, Guus Til en Cyriel Dessers op de bank.

Spelers als Marcus Pedersen, Ramon Hendriks, Jorrit Hendrix en Patrik Walemark krijgen hun kans, net als routiniers Jens Toornstra, Bryan Linssen en Alireza Jahanbakhsh. "Voor de spelers die op het veld staan is het een goed moment om een keer negentig minuten te spelen", aldus Slot.

"Je weet nooit hoe je deze twee weken doorkomt, dus ze kunnen zichzelf laten zien. Ook richting de finale. Ze zullen allemaal hun plekje moeten veiligstellen als basisspeler of invaller", besluit de Feyenoord-trainer.