LIVE-discussie: Brouwers keert terug bij Eagles, alles of niets voor Willem II

8 april 2022 om 19:17

Waar Go Ahead Eagles zich afgelopen zondag in Zwolle zo goed als veilig speelde, moet Willem II nog vol aan de bak in de strijd om lijfsbehoud. Vrijdagavond treffen beide ploegen elkaar in De Adelaarshorst. 

Bij de Deventer club keert Luuk Brouwers terug van een enkelblessure. De aan FC Utrecht-verkochte middenvelder moest de IJsselderby aan zich voorbij laten gaan, maar is op tijd fit voor het duel met de Tricolores. Zijn rentree gaat ten koste van Ogechika Heil. Kees van Wonderen heeft op het middenveld logischerwijs een plekje ingeruimd voor Philippe Rommens, die tegen PEC met een wonderschone treffer voor de enige goal van de wedstrijd zorgde. 

Kevin Hofland heeft in zijn basisopstelling plaats gemaakt voor Mats Köhlert en Daniel Crowley, die vorige week tegen Feyenoord nog invallers waren. Voor Crowley voor het een weerzien met zijn oude ploeg: de Engelsman speelde in het seizoen 2016/2017 op huurbasis voor Kowet. Miquel Nelom (geblesseerd) en Godfried Roemeratoe (gepasseerd) behoren ten opzichte van het duel in De Kuip niet tot de basiself. 

Voor de Tilburgers staat er veel op het spel. De voorsprong op plaats zestien bedraagt slechts één punt, terwijl zowel Sparta Rotterdam als Fortuna Sittard nog een wedstrijd tegoed hebben. Go Ahead kan bij winst op Willem II serieus meedoen op plaats acht, dat recht geeft op play-offs voor Europees voetbal. 

De opstellingen:
Go Ahead Eagles: Noppert; Martina, Nauber, Kramer, Kuipers; Brouwers, Deijl, Rommens; Córdoba, Lidberg, Oratmangoen
Willem II: Wellenreuther; Owusu, Dammers, Köhn, Köhlert; Crowley, Heerkens, Saddiki; Nunnely, Hornkamp, Kabangu