'Ik hoorde dat Antony zijn krukken na de Klassieker zelf is gaan halen, serieus'

27 maart 2022 om 18:08

Het gedrag van Antony zorgde tijdens en na de Klassieker voor een lach bij Feyenoord-trainer Arne Slot en de aanwezige journalisten. Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad doet een week na dato een onthulling over de Braziliaanse aanvaller van Ajax.

Antony strompelde een week geleden op krukken de perskamer van de Johan Cruijff Arena binnen, kort nadat hij tijdens de Klassieker hinkend weer terugkeerde op het veld, om daar weer naar de grond te gaan vanwege een vermeende enkelblessure. Vrijdagavond speelde hij echter 'gewoon' een dijk van een interland voor Brazilië tegen Chili (4-0).

"Antony is herrezen op een manier zoals je dat zelden ziet, hè", reageert Mossou op cynische toon bij Goedemorgen Oranje. Hij zag Antony vorige week op krukken binnenkomen. "Het was komisch, vooral omdat hij waarschijnlijk echt denkt: dan denkt de zaal dat ik een zware blessure op. Iedereen schoot in de lach. Hij liep een ereronde en vijf minuten later kwam hij op krukken binnen."

Mossou doet vervolgens een onthulling. "Ik hoorde dat hij de krukken echt zelf is gaan halen. Serieus", zegt hij. "Ajax moet hier wat van zeggen, maar dat doet Erik ten Hag eigenlijk nooit. Hij is bijna overdreven in het beschermen van zijn spelers."