Alles wat je moet weten over de loting voor de Champions League

17 maart 2022 om 11:00

Op vrijdag 18 maart komen de overgebleven acht clubs te weten hoe hun weg naar de finale van de Champions League eruit ziet. VoetbalPrimeur neemt met je door hoe de loting voor de kwartfinales en halve finales zal gaan verlopen en wanneer de actie plaatsvindt in het Zwitserse Nyon.

Wanneer is de loting voor de Champions League?
Als eerste is het belangrijk om te weten wanneer de loting precies plaats gaat vinden. Op vrijdag 18 maart zal om 12.00 uur lokale en Nederlandse tijd in het House of European Football in Nyon geloot gaan worden voor de kwartfinale én de halve finale van de Champions League.

Hoe werkt de loting van de Champions League?
Er wordt geloot met de acht clubs die de achtste finale van de Champions League hebben overleefd. Ajax is na de nederlaag tegen Benfica niet meer van de partij. Alle restricties vervallen vanaf de kwartfinale: het is mogelijk om een team te treffen waar je in de poule al tegen hebt gespeeld. Ook kunnen clubs voor het eerst tegen een team uit hetzelfde land geloot worden.

De wedstrijden in de kwartfinale zullen genummerd worden, omdat ook meteen de loting voor de halve finale wordt verricht. Tevens zal er besloten worden welke teams eerst thuis spelen. Via een loting wordt tenslotte nog bepaald welke club het 'thuisvoordeel' heeft tijdens de finale. Deze wordt op 28 mei gespeeld in het Stade de France in Parijs.

Welke teams hebben zich geplaatst?
Atlético Madrid
Bayern München
Benfica
Chelsea
Liverpool
Manchester City
Real Madrid
Villarreal

Alle belangrijke data in de Champions League op een rijtje
Loting kwartfinales en halve finales: 18 maart 2022
Kwartfinales: 5, 6, 12 en 13 april 2022
Halve finales: 26 en 27 april, 3 en 4 mei 2022
Finale: 28 mei 2022