Van de Kerkhof: 'Te overzien, ik neem tenminste aan dat PSV niet zo slecht blijft'

28 februari 2022 om 10:30

PSV won zondag met de grootst mogelijke moeite bij Sparta en maakte pas het verschil nadat De Kasteelheren met tien man kwamen te staan, maar beleefde alsnog een prima zondag. Ajax liet zich later op de dag verrassen door Go Ahead Eagles en het verschil tussen beide clubs is nog maar twee punten: volgens clubicoon Willy van de Kerkhof is dat te overzien.

PSV gaat het verschil in doelsaldo (+64 om +29) waarschijnlijk niet meer overbruggen, maar heeft de koppositie weer in zicht, met nog tien speelrondes voor de boeg. "Het verschil is te overzien", concludeert Van de Kerkhof bij Omroep Brabant. "Ik neem tenminste aan dat PSV niet zo slecht als nu blíjft voetballen..."

Makkelijk ging het namelijk absoluut niet op Het Kasteel: pas toen Arno Verschueren na een harde tackle op Eran Zahavi rood kreeg, kon PSV zijn achterstand ombuigen. "Sparta was het eerste uur heel dominant, terwijl PSV net zoals de afgelopen weken zeer matig voetbalde. Gelukkig waren er nog een of twee spelers die wel hun niveau haalden, onder wie Mauro Júnior. Zo sleep je toch die drie punten uit het vuur, ondanks een heel slechte wedstrijd. Als je daarna Eagles ziet winnen van Ajax, heb je toch een geweldige dag."

PSV en Ajax spelen midweeks een uitwedstrijd in de KNVB Beker, tegen respectievelijk Go Ahead Eagles en AZ. Na die slag om een ticket voor de bekerfinale speelt PSV thuis tegen Heracles Almelo en ontvangt Ajax RKC Waalwijk.