VP's Elftal van de Week: AZ, Feyenoord en PSV, promovendi maken dienst uit

28 februari 2022 om 10:00
Laatste update: 28 februari 2022 om 10:10

Go Ahead Eagles en SC Cambuur zijn de twee hofleveranciers in VP's Elftal van de Week. De twee promovendi leveren twee spelers. Ook PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Groningen, Fortuna Sittard en Sparta zijn van de partij.

Andries Noppert (Go Ahead Eagles)
Niet voor het eerst dit seizoen blonk een keeper uit tegen Ajax. Vooral de slotfase in de Adelaarshorst was een kolfje naar de hand van de ruim twee meter lange Noppert, die onder meer Dusan Tadic van scoren afhield.

Doke Schmidt (SC Cambuur)
Door zijn redding op de doellijn pakte Cambuur drie punten tegen Fortuna Sittard. Om zijn heldenrol extra karakter te geven, brak Schmidt, die niet vaak in een Elftal van de Week opduikt, ook nog even zijn neus.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Feyenoord liet zich in Alkmaar aftroeven door AZ, maar zoals gewoonlijk stond Trauner zijn mannetje. De verdediger was uitstekend in vorm en blijkt wekelijks een meer betrouwbare verdediger dan partner Marcos Senesi.

Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen)
De achttienjarige Bjorn Meijer was na zijn winnende goal tegen Willem II de gevierde man, maar de prestatie van Kasanwirjo mag niet ondergesneeuwd raken. De verdediger verdient alle credits voor de manier waarop hij de doorgebroken Ché Nunnely afstopte.

Danilho Doekhi (Vitesse)
Ploeggenoot Dominik Oroz scoorde twee keer, maar Doekhi speelde een uitstekende wedstrijd in het hart van de Vitesse-verdediging. Ook pikte een goal mee in de Gelderse derby. En een belangrijke ook: de gelijkmaker.

Mauro Júnior (PSV)
Langzaam maar zeker wordt Mauro een sleutelspeler voor PSV. Als linksback, maar tegen Sparta ook als rechtsback. Met een fenomenale pegel wees hij zijn ploeg de weg op Het Kasteel.

Deroy Duarte (Fortuna Sittard)
Fortuna hield wonder boven wonder geen punten over aan de reis naar Leeuwarden, maar Duarte kan wel terugkijken op een goede avond. De middenvelder scoorde en was de beste man op het veld.

Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles)
Natuurlijk was zijn goal een lucky, maar Córdoba verschaft zichzelf altijd mogelijkheden om gevaarlijk te worden. De Spanjaard zorgde met Go Ahead voor een daverende stunt door Ajax te verslaan.

Jesper Karlsson (AZ)
Zet Karlsson tegenover een topclub en het is meestal kassa. De 23-jarige linksbuiten is de grote animator van AZ en schoot tegen Feyenoord twee penalty's onberispelijk binnen.

Lennart Thy (Sparta)
Ibrahim Sangaré schutterde en Thy profiteerde met de 1-0 voor Sparta. Genoeg voor minimaal een punt was het niet, maar hij is met 39 competitietreffers nu wel de meest productieve Duitser in de Eredivisie.

Tom Boere (SC Cambuur)
Boere hielp Cambuur met twee doelpunten aan de eerste overwinning van 2022. Vorige week scoorde hij ook al tegen Feyenoord. De spits doet het gemis van zijn geblesseerde concurrent Robert Uldrikis verstommen.