'Pochettino stelt de besten op, die heeft heel veel vertrouwen in Xavi Simons'

14 februari 2022 om 23:41

Peter van der Veen is trots op Xavi Simons. De middenvelder met de weelderige haardos speelde afgelopen weekend in de basis bij Paris Saint-Germain en kan dinsdagavond ook in de Champions League in actie gaan komen namens de Parijzenaars.

Van der Veen werkte als bondscoach van Oranje onder 15 met Simons en ziet hoe zijn voormalig pupil zich manifesteert tussen de sterren van PSG. "Ze geven hem de bal", constateert hij in gesprek met De Telegraaf. "Dat betekent dat ze hem accepteren én dat hij goed is. Anders wordt hij overgeslagen, zo simpel is het."

Het verrast de voormalig jeugdtrainer niet. "Als je zoveel talent en werklust hebt en altijd met goede spelers om je heen voetbalt, dan ontwikkel je je nu eenmaal snel. Geloof me, hij wordt echt niet vanwege dat schattige koppie bij ’PSG’ opgesteld. Mauricio Pochettino zit daar niet om jonge spelers te brengen, maar om wedstrijden te winnen. Die stelt gewoon de elf besten op, zeker tegen Stade Rennais. Hij heeft enorm veel vertrouwen in Xavi."

De meeste voetballiefhebbers zien Simons graag voetballen vanwege zijn fraaie techniek. Van der Veen haalt liever zijn mentaliteit aan. "Anders kan hij zich niet staande houden in de omgeving waar hij nu zit. Zijn talent en inzicht beschermen hem op het veld. Maar zijn mentaliteit zorgt ervoor dat hij overleeft, dat hij komt waar hij wil zijn."