Gerbrands offert positie op voor Brands: 'Had ik ook gedaan, als ik de RvC was'

14 februari 2022 om 14:15

Toon Gerbrands lag nog tot medio 2025 vast bij PSV, maar zal drie jaar daarvoor al plaatsmaken voor oude bekende Marcel Brands. De scheidend algemeen directeur van PSV vertelt via de clubkanalen over zijn aanstaande vertrek, na acht jaar in het Philips Stadion.

Brands vertrok in december bij Everton, dat hem in 2018 bij PSV had weggeplukt. De Eindhovense clubleiding handelde vervolgens razendsnel. "In januari deed de kans Marcel Brands zich voor. Die ken ik ontzettend goed", doelt Gerbrands op hun jarenlange samenwerking, eerst bij AZ en vervolgens bij PSV. "Als je zo iemand kan binnenhalen, is dat een heel slim moment om dat te doen."

Het betekent wel dat Gerbrands eerder dan gepland zal vertrekken. "Mijn contract is altijd wel een heel apart verhaal. Ik teken altijd contracten, zodat mensen weten dat wie zich ook meldt, welke aanbieding ook komt, hoeveel geld ik ook ergens kan verdienen: dat ik blijf." Als er geen aanbieding voor Gerbrands komt, maar een potentiële nieuwe algemeen directeur zich aandient, ligt het dus anders, verduidelijkt hij. "Als de kans zich voordoet, neem ik een kop koffie mee, gaan we met elkaar praten en lossen we het op."

Gerbrands heeft dus zijn eigen positie op moeten offeren, om de terugkeer van Brands mogelijk te maken: Brands gaat met PSV naar de lange termijn kijken, Gerbrands zwaait na dit seizoen af. "Ik heb hem ook zelf gebeld, open communicatielijnen en ook de raad van commissarissen heeft alles met mij gedeeld. En als ik hen was, had ik die keuze ook gemaakt. Het gaat natuurlijk om PSV."