'Shaqueel van Persie (15) kan eerste profcontract tekenen bij Feyenoord'

6 februari 2022 om 08:10

Shaqueel van Persie timmert aan de weg in de jeugdopleiding van Feyenoord. De Rotterdamse club wil de zoon van Robin van Persie dan ook voor drie jaar vastleggen, meldt Feyenoord Youth Watcher op Twitter.

Van Persie vierde in november zijn vijftiende verjaardag, waardoor hij vanaf nu zijn eerste profcontract mag tekenen. De gesprekken met de club zijn gaande. De jonge aanvaller maakt dit seizoen deel uit van Feyenoord O16, waar zijn vader assistent-trainer is. Zaterdag maakte Van Persie tegen Alphense Boys zijn vijfde treffer van het seizoen. Hij staat binnen de jeugdopleiding van de Rotterdammers te boek als groot talent.

"Qua bewegingen lijkt hij het meeste op de latere versie van mezelf", zei Robin van Persie in september nog tegen de NOS over zijn zoon. "Ik bedoel vanaf dertig plus, de manier van spelen. Dat is een beetje de manier waarop hij het invult." Vorige maand doken op social media beelden op van Shaqueel, die net als zijn vader over een uitstekende vrije trap lijkt te beschikken.