NEC krijgt goed nieuws: De Goffert gaat halverwege februari weer open

1 februari 2022 om 14:40

Het stadion van NEC is halverwege februari weer toegankelijk voor publiek. De Goffert werd gesloten na het ongeluk in het uitvak, bij de derby tegen Vitesse. Het uitvak stortte in.

Uit onderzoek bleek dat bijna alle tribunes van De Goffert niet bestand waren tegen extra zware belasting. Dat probleem is inmiddels opgelost doordat er zware stale balken zijn aangebracht. De gemeente Nijmegen, dat eigenaar is van De Goffert, schrijft aan het ministerie van Binnenlandse zaken dat het stadion vanaf half februari weer open mag voor publiek. 'Het was een verschrikkelijke gebeurtenis en we prijzen ons gelukkig dat er geen ernstige persoonlijke ongelukken zijn gebeurd', schrijft Hubert Bruls, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

De Goffert is nu nog in handen van de gemeente Nijmegen, maar NEC wil het stadion kopen en daarna moderniseren. Mogelijk worden dan alle tribunes vervangen. Het was de bedoeling dat NEC eind vorig jaar een plan daarvoor zou indienen bij de gemeente, maar door het ongeluk heeft de club drie maanden langer de tijd gekregen.