WK met Oranje niet zeker voor Fraser: 'Aantal zaken moet besproken worden'

19 november 2021 om 14:15

Oranje greep dinsdagavond een WK-ticket, maar het is nog geen uitgemaakte zaak dat Henk Fraser meegaat naar Qatar. De assistent-bondscoach - en Sparta-trainer - zegt nog niet te weten wat de toekomst brengt.

"We hebben gesproken over een aantal fases", vertelt Fraser aan RTV Rijnmond. "De eerste was de kwalificatie, dat hebben we nu voor elkaar. Wat de toekomst verder brengt weet ik nog niet. Er zijn altijd een aantal zaken die weer besproken moeten worden. Vanuit de bondscoach, vanuit de KNVB, vanuit Sparta en vanuit mezelf."

De trainer van Sparta geniet in elk geval met volle teugen bij het Nederlands elftal. "We zijn één team, met spelers en staf. Ik denk dat je dat ook wel kunt zien. Ook op dat niveau is dat het belangrijkste", zegt hij. "Ik heb het in alle opzichten naar m'n zin. De spelers zijn fantastisch, het is een hechte groep. De staf onderling is ook fantastisch, ik heb waanzinnige en professionele mensen leren kennen. Heel veel zaken die je mee kan nemen naar je club."

Inmiddels heeft Fraser de knop weer omgezet: zaterdagavond staat de thuiswedstrijd van Sparta tegen FC Twente (18.45 uur) op het programma.