AZ-onrust met gevolgen voor familie Goudmijn: 'Wilde vader niet in de weg staan'

15 november 2021 om 15:13

De interne onrust bij AZ van vorig seizoen had ook gevolgen voor de familie Goudmijn. In navolging van hoofdtrainer Arne Slot werd ook assistent Marino Pusic op non-actief gesteld, nadat bekend werd dat de twee verder zouden gaan bij Feyenoord: Kenneth Goudmijn schoof vervolgens door naar de technische staf van de hoofdmacht, waar zoon Kenzo speelde.

Goudmijn senior was assistent bij Jong AZ, maar werd in februari doorgeschoven naar het eerste elftal, waar hij Pascal Jansen moest gaan assisteren. "Natuurlijk stond ik daarvoor open, met name om de club te helpen. Maar eerst wilde ik de mening van Kenzo peilen. Overleggen klinkt te zwaar, maar we hebben de situatie onderling besproken", laat hij weten aan ELF Voetbal. Zoon Kenzo bleek er geen problemen mee te hebben. "De situatie was voor mij niet helemaal nieuw. Ik wilde de kans voor mijn vader niet in de weg staan."

De inmiddels aan Sparta verhuurde Goudmijn junior heeft nooit last gehad van de aanwezigheid van zijn vader, die zelf prof is geweest bij onder meer AZ en SC Cambuur. "We doen allebei ons werk en gaan daar professioneel mee om", laat hij weten. De negentienjarige middenvelder sprak zijn vader bij AZ dan ook aan met 'pap'. "Om hem 'trainer' te noemen, voelt schijnheilig. Zo noem ik hem thuis ook niet. En de spelers weten dat we vader en zoon zijn. Waarom zou ik hem dan niet zo noemen?"