Van Dijk is duidelijk: 'Het vraagt veel, maar geen tijd om teleurgesteld te zijn'

19 april - 14:31
7

Virgil van Dijk begrijpt niet waar de plotselinge vormdip van Liverpool vandaan komt. De verdediger kon uitschakeling in de Europa League tegen Atalanta niet voorkomen. Afgelopen weekend gingen The Reds onderuit tegen Crystal Palace (0-1).

Liverpool wist donderdagavond weliswaar te winnen bij Atalanta (0-1), maar door de 0-3 nederlaag op Anfield is uitschakeling in de Europa League een feit. Ook in de Premier League boekte de ploeg van Van Dijk met de 0-1 nederlaag tegen Palace een minder resultaat. De verdediger kan het niet verklaren. "Meerdere factoren spelen een rol. We zijn allemaal mensen en willen het allemaal goed doen, wedstrijden winnen, scoren en clean sheets behalen. Dat hebben we het hele seizoen gedaan. We zijn waar we nu zijn. Dit is de situatie."

Van Dijk hoopt het seizoen goed af te sluiten met Liverpool, dat nog vol strijd voor de titel in de Premier League. "We hebben nog zes wedstrijden te spelen. We moeten en zullen alles geven. Dat is de verantwoordelijkheid die we moeten dragen." Voor de camera van Veronica Offside erkent Van Dijk dat het omschakelen naar de titelstrijd veel van hem vraagt. "Maar ik klaag niet. Het wordt mentaal en fysiek snel schakelen naar het duel met Fulham. We hebben geen tijd om teleurgesteld te zijn, maar nu voelt het klote."