Lof voor PSV om 'beste verkoop': 'Zo'n wildebras had nooit meegekund'

Lof voor PSV om 'beste verkoop': 'Zo'n wildebras had nooit meegekund'

2 mei - 18:50
53

PSV-directeur Earnest Stewart is veelvuldig geprezen om zijn aankoopbeleid afgelopen zomer, maar hij heeft vooral ook uitstekend verkocht. Dat stelt Adrie van Kraaij, oud-speler en voormalig scout van de Eindhovense club.

Van Kraaij weet dat er veel lof is voor de inkomende transfers bij PSV. "Die zijn heel goed geweest natuurlijk, met name ook Jerdy Schouten. Maar iedereen focust zich op de beste aankopen, maar ik vind dat ze ook vooral een beste verkoop hebben gedaan", zegt de zeventienvoudig Oranje-international in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"Dat ze Ibrahim Sangaré hebben weten te verkopen en ook nog voor zoveel geld, is echt een gouden zet geweest", meent Van Kraaij, die tussen 1971 en 1982 liefst 309 duels voor PSV speelde. De Ivoriaan vertrok voor 35 miljoen euro naar Nottingham Forest. "Die had nooit meegekund in dit voetbal van Peter Bosz. Dat was zo’n wildebras en die was tactisch zo zwak. Die rende alle kanten op. Daar raakte het hele elftal van in de war. Met Schouten is op het middenveld een enorme vooruitgang geboekt."

Naast Schouten haalde Stewart vorige zomer onder meer Sergiño Dest, Malik Tillman, Noa Lang, Hirving Lozano en Ricardo Pepi naar Eindhoven. Zij kostten de club ruim vijftig miljoen euro. Met name door het vertrek van Sangaré werd in totaal ook een kleine vijftig miljoen verdiend.