Heerenveen streng na afstraffing: 'Meerdere spelers spelen na donderdag niet'

Heerenveen streng na afstraffing: 'Meerdere spelers spelen na donderdag niet'

2 mei - 16:25
20

Er wordt bij sc Heerenveen hard ingegrepen na de pijnlijke nederlaag tegen PSV (0-8). Door de afwezigheid van de zieke Kees Van Wonderen stond assistent-coach Paul Simonis de pers donderdag te woord, voorafgaand aan het duel met Almere City. Een terugkeer van Andries Noppert onder de Friese lat lag al in de lijn der verwachting, maar er gaan meer wijzigingen doorgevoerd worden, meldt Simonis.

Allereerst gaat Simonis in op de terugkeer van Noppert in de basiself van Heerenveen. "Laten we even vooropstellen dat het niets met het verlies van donderdag te maken heeft. Dat was gewoon een collectief falen. We denken dat dit een goed moment is om Andries onder de lat te zetten, omdat hij het goed heeft gedaan op de trainingen", stelt de assistent van Van Wonderen.

"Maar er zijn meerdere spelers die na donderdag niet gaan spelen", kondigt Simonis alvast aan. De wijzigingen zullen ervoor moeten zorgen dat de Friezen de play-offs om Europees voetbal alsnog behalen. Sparta Rotterdam is volgens Simonis de grootste concurrent. De Rotterdammers hebben 'een zwaar programma' en krijgen Heerenveen op de laatste speeldag nog op bezoek. "Als wij de komende twee wedstrijden zelf winnen, kan dat laatste duel nog ergens om gaan. We spelen echt ergens voor, dat is leuk. We gaan er vol voor", aldus Simonis.

Wel zal Heerenveen dan dus eerst zelf een goed resultaat moeten boeken in Almere en dat wordt nog lastig genoeg, verwacht de assistent-trainer. "Ajax, AZ en FC Utrecht konden daar bijvoorbeeld niet winnen. Alle credits naar Almere. Ik vind het echt knap wat zij hebben gedaan met minimale middelen." Er wordt vrijdagavond om 20.00 uur afgetrapt in het Yanmar Stadion.