'Van Gaal en United maken werk van transfer door positief signaal uit Madrid'

'Van Gaal en United maken werk van transfer door positief signaal uit Madrid'

03-03-2016 18:20
1

In de Spaanse pers wordt de druk op Atlético Madrid opgevoerd. Het toptalent Saul Niguez heeft nog altijd geen nieuw contract getekend in de hoofdstad, waardoor een transfer aanstaande zou zijn.

Saul wordt al maanden nadrukkelijk in de gaten gehouden door scouts van Manchester United en Arsenal. Atlético zou bovendien in januari al een forse aanbieding hebben ontvangen van één van de twee Engelse grootmachten, maar zwichtte niet voor het grote geld.

Een transfer is in de loop van de weken echter een stuk waarschijnlijker geworden, meldt AS. De Madrileense krant schrijft dat de onderhandelingen over een nieuw contract zéér moeizaam verlopen, waardoor Saul openstaat voor een vertrek. De middenvelder eist een jaarsalaris van vijf miljoen euro en daar wil zijn club niet aan. Hij heeft naar verluidt een ontsnappingsclausule van 33 miljoen euro.

Het is de vraag of het ook echt tot een deal tussen Atlético en Manchester United of Arsenal gaat komen. Het huidige contract van Saul loopt nog ruim vier jaar door, waardoor er weinig haast geboden lijkt. Alleen een duizelingwekkend salaris zou het jeugdproduct eventueel in de verleiding kunnen brengen.