Update: Wang arriveert in Den Haag voor cruciaal onderhoud met ADO-leiding

Update: Wang arriveert in Den Haag voor cruciaal onderhoud met ADO-leiding

10-03-2016 12:24
16

ADO Den Haag-eigenaar Wang Hui komt volgende week naar Nederland. De Chinese zakenman gaat dan eindelijk om tafel met de directie van de club om de problemen te bespreken, meldt het Algemeen Dagblad donderdag.

In Den Haag zitten ze met de handen in het haar, omdat Wang structureel zijn beloftes niet na komt. ADO kwam daardoor in acute geldnood, waarbij zelfs de salarissen van het personeel op losse schroeven stonden. Een tussentijdse lening zorgde voor wat lucht.

Wang stelde afgelopen zomer afgelopen zomer 3,7 miljoen euro extra beschikbaar, onder andere voor een technisch manager (John Metgod), videoschermen in het stadion, de realisatie van een nieuw (jeugd)complex én versterkingen voor de selectie in de winterstop. Trainer Henk Fraser zag echter geen nieuwe spelers komen, omdat de Chinees niet betaalde.

Dat ADO daarmee naar buiten trad, schoot bij Wang in het verkeerde keelgat. De relatie tussen beide partijen is sindsdien ernstig bekoeld. Met zijn komst gloort er evenwel hoop voor ADO, al zal de directie een slag om de arm houden. Wang zegde eerder toe naar Nederland te komen, maar dat blies hij in december op het laatste moment af.

Update 12.24: Wang heeft donderdagochtend zijn gezicht laten zien in Den Haag. De Aziatische zakenman arriveerde volgens diverse media in gezelschap van zijn zoon bij het stadion van ADO. Beide partijen gaan in gesprek over de huidige financiële problemen die de residentieclub achtervolgen. ADO hoopt duidelijkheid te krijgen over de situatie. De contracten van een aanzienlijk aantal spelers loopt komende zomer af en momenteel heeft de eredivisionist niet de middelen om onder meer doelman Martin Hansen en verdediger Vito Wormgoor nieuwe verbintenissen voor te schotelen.