Massale belangstelling voor huldiging van bekerwinnaar PEC Zwolle
Ruim 35.000 fans in Wezenlandenpark

Massale belangstelling voor huldiging van bekerwinnaar PEC Zwolle

21-04-2014 17:46
3

Ruim 35.000 fans hebben maandagmiddag de spelers en staf van PEC Zwolle gehuldigd in het Wezenlandenpark in Zwolle, schat de organisatie. “Het scenario dat we een pak slaag zouden krijgen en de rondvaart niet door zou gaan, heb ik aan de burgemeester van Amsterdam gegeven”, zei burgemeester Henk Jan Meijer in zijn toespraak.

De voetbalclub kreeg de Erepenning van de stad Zwolle. Aanvoerder Bram van Polen ontving als symbool de ambtsketen van de burgemeester om zijn nek. Trainer Ron Jans was vooral blij dat zijn oude vader het winnen van de KNVB-beker mee mocht vieren. Hij vroeg de fans om een applaus voor zijn vader, dat hij ook kreeg.

Eerder maandag gingen de PEC-spelers op een boot door de grachten van Zwolle van oost naar west, van het Zwartewater naar de Hanekampbrug. De open boot van de spelers was versierd met blauwe en witte ballonnen en werd omringd door tientallen boten vol fans. De kades langs de gracht stonden vol supporters.

Zondag zagen bijna 2,5 miljoen tv-kijkers hoe PEC Zwolle de beker veroverde door in de Rotterdamse Kuip Ajax met 5-1 te verslaan. Het elftal van trainer Ron Jans mag daardoor meedoen aan de Europa League.