Wanprestatie Ajax: We mogen blij zijn dat het geen 8-1 of 9-1 wordt
"Je kunt zeker concluderen dat PEC het veel liever wilde dan wij"

Wanprestatie Ajax: "We mogen blij zijn dat het geen 8-1 of 9-1 wordt"

20-04-2014 23:28
7

Heel even leek Ricardo van Rhijn zondag de held van Ajax te worden. De rechtsback maakte één van de mooiste doelpunten in zijn carrière door een schot van afstand snoeihard via de onderkant van de lat raak te schieten. 

"Maar daarna worden we op alle fronten afgetroefd", zei Van Rhijn zelf in gesprek met de NOS. Direct na zijn goal moest de wedstrijd worden onderbroken, doordat fans van Ajax vuurwerk op het veld gooiden. "Ik kan niet zeggen dat dat geholpen heeft. Maar dat is niet de basis van deze nederlaag. Dat is uiteindelijk een wanprestatie van ons als spelers zijnde. Het heeft ons niet geholpen, maar we moeten gewoon naar onszelf kijken."

De Ajacied zag dat zijn ploeg op alle fronten werd afgetroefd. "Als je met 5-1 verliest, kun je wel concluderen dat we alles verkeerd hebben gedaan. Als Kenneth ons een aantal keer niet redt of zij spelen het iets beter uit, dan hadden er wel acht of negen goals in kunnen vliegen. We komen nog goed weg wat dat betreft."

PEC oogde in De Kuip gemotiveerder en scherper dan het Ajax van Frank de Boer. "Als je naar de hele wedstrijd kijkt, zag je dat we op elk vlak een stap te laat waren. PEC combineerde makkelijk en kwam vaak één-op-één of zelfs twee-op-één. Dat hebben we als team niet goed gedaan. Je kunt zeker concluderen dat zij het veel liever wilden dan wij."

Van Rhijn had daar zondag niet echt een verklaring voor. "We waren gefocust op deze wedstrijd, dachten niet aan volgende week. We wilden graag deze prijs pakken, de triple winnen en geschiedenis schrijven", aldus de back van Ajax, dat volgende week kampioen kan worden. "We moeten nu bij elkaar zitten en keihard trainen. Het is een cliché, maar we zullen het toch moeten doen."