Wilmots krijgt als bondscoach van WK-hoofd een 'Advocaat-salaris'
België beloont succesvolle oefenmeester rijkelijk

Wilmots krijgt als bondscoach van WK-hoofd een 'Advocaat-salaris'

16-04-2014 09:36

Marc Wilmots verlengde dinsdag zijn contract als bondscoach van België en daar wordt hij rijkelijk voor beloond. De succesvolle oefenmeester krijgt een 'Advocaat-salaris', meldt Het Nieuwsblad.

Het duurde even voordat Wilmots zijn handtekening wilde zetten, omdat er bij de besprekingen enkele hete hangijzers waren. Het salaris was daar één van: de trainer wilde een vergoeding die past bij een bondscoach van een land dat reekshoofd is op het WK. 

Wilmots, die in 2012 bij de Rode Duivels aan de slag ging en het elftal overtuigend naar Brazilië loodste, gaat tot en met 2018 meer dan 600.000 euro per jaar verdienen. Daarmee staat de keuzeheer minstens op gelijke hoogte met Dick Advocaat en Georges Leekens, die zijn voorgangers waren. Wilmots was onder beide bondscoaches actief als assistent-trainer.

De Belgische voetbalbond heeft zijn aanvankelijk opgestelde financiële limiet moeten passeren om Wilmots te behouden. Daarmee stelt men ook de meeste internationals tevreden. Zij zijn zeer te spreken over de goed presterende tacticus, die duidelijk, eerlijk en goed in de omgang is.