Sparta wekt weerzin: Verschrikkelijk, misschien is het wel gewoon over
"Dat is de enige reden dat er nog mensen komen kijken"

Sparta wekt weerzin: "Verschrikkelijk, misschien is het wel gewoon over"

16-04-2014 08:16

Traditieclub Sparta Rotterdam heeft met de keuze voor kunstgras behoorlijke weerstand opgewekt. Kenners vinden het een schande dat de oudste club in het betaald voetbal het echte gras vaarwel zegt. "Het is een nieuw hoofdstuk in een triest seizoen."

"Ik vind het verschrikkelijk. Hiermee komt een einde aan een tijdperk", reageert René van der Gijp in De Telegraaf. De analyticus droeg vijf jaar het shirt van de Kasteelclub. "Als er op het Kasteel 10.000 mensen op de tribune zitten, komen er 9990 vanwege de historie en tien zijn er verdwaald. Het is een traditieclub. Dat is de enige reden dat er nog mensen komen kijken. Dan moet je niet op kunstgras gaan voetballen. Dat is voor hockey. Anders krijg je veredeld zaalvoetbal."

Leo Beenhakker is als technisch directeur akkoord gegaan met de neppe ondergrond. "Ik ben als traditionele voetbalman een voorstander van echt gras, maar gezien de financiële situatie bij Sparta begrijp ik deze keuze", zegt Don Leo. Naar verluidt levert het kunstgras de Rotterdammers zo'n anderhalf miljoen euro op, maar dat vindt Van der Gijp geen argument. "Dat geeft slechts aan dat het water de club echt tot aan de lippen staat. Misschien is het wel gewoon over met Sparta en komen ze nooit meer terug in de Eredivisie."