'Ibrahimovic maakt zich sterk voor Van Bommel als nieuwe trainer AC Milan'

'Ibrahimovic maakt zich sterk voor Van Bommel als nieuwe trainer AC Milan'

20 april - 07:55 Laatste update: 09:13
38

AC Milan wil deze zomer afscheid nemen van trainer Stefano Pioli. De Italiaanse topclub zou de mogelijke opvolgers al in kaart brengen en Mark van Bommel is één van de namen die valt in San Siro, schrijft Tuttosport.

La Gazzetta dello Sport, Tuttosport en Fabrizio Romano melden allemaal dat de dagen van Pioli in Milaan geteld zijn. I Rossoneri vormden dit seizoen geen serieuze bedreiging voor stadgenoot Internazionale in de titelstrijd en werden al uitgeschakeld in de Champions League en Coppa Italia. Donderdag viel het doek in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. Het blijkt de druppel voor de clubleiding.

De Italiaanse grootmacht wil komende zomer een frisse wind laten waaien. Volgens de befaamde roze sportkrant staan onder meer Christophe Galtier, Paulo Fonseca, Julen Lopetegui en Marcelo Gallardo op het kandidatenlijstje. Fonseca en Lopetegui lijken als favoriet te gelden. Tuttosport schuift echter Van Bommel naar voren. Niemand minder dan clubadviseur Zlatan Ibrahimovic zou zich sterk maken voor de Nederlander. De twee speelden anderhalf jaar samen bij AC Milan.

Van Bommel deed ervaring op bij PSV en VfL Wolfsburg en werd vorig seizoen met Royal Antwerp FC kampioen van België. Momenteel staat The Great Old laatste in de kampioenspoule van de Jupiler Pro League. Van Bommel kan wel voor het tweede jaar op rij de beker veroveren: Antwerp staat in de finale tegen Union Sint-Gillis.