Lichtpuntje van Ajax spreekt ambities uit: 'Mee naar het EK is een droom'

Lichtpuntje van Ajax spreekt ambities uit: 'Mee naar het EK is een droom'

19 april - 09:51
110

Brian Brobbey is dit seizoen een van de spaarzame lichtpuntjes bij Ajax, maar de spits richt zich ook al op wat na het seizoen in de Eredivisie volgt, namelijk het EK. Brobbey hoopt zich bij de selectie van het Nederlands elftal te kunnen voegen, zo geeft hij aan in gesprek met Men's Health.

"Mee naar het EK gaan is ook een droom van me", stelt Brobbey, die tot dusver één interland speelde. Ook geeft de spits aan dat hij Ajax terug wil betalen voor het vertrouwen dat ze in hem toonden door hem terug te halen. "Als ik een doelpuntje kan pakken, speel ik mijzelf nog beter in de kijker en verhoog ik mijn waarde. Als dat lukt, ben ik goed bezig. Dat goaltje moet ik gaan maken. Ik wil Ajax terugbetalen. Ik ben natuurlijk weggegaan, maar ze hebben me teruggehaald. Ik wil zorgen dat ik het waard ben geweest."

Wedden

Meer odds

Brobbey scoorde dit seizoen reeds zeventien goals voor Ajax en gaf negen assists, in 26 duels. De spits is daarmee gemiddeld elke wedstrijd bij een doelpunt betrokken en ontrekt zich daarmee aan de malaise in Amsterdam. "Ik sta op het punt om op te bloeien", spreekt Brobbey tegenover het blad.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: