Eredivisie-trainer onthult: 'Australië, Japan, ik werd ontzettend veel gepolst'

Eredivisie-trainer onthult: 'Australië, Japan, ik werd ontzettend veel gepolst'

2 mei - 08:55 Laatste update: 10:11
21

Ron Jans is tijdens zijn drie maanden durende sabbatical overspoeld met telefoontjes van geïnteresseerde clubs. De trainer van FC Utrecht doet in een interview met Voetbal International een boekje open over die periode. 

Jans stopte eind vorig seizoen bij FC Twente. Na een zeer succesvolle periode in Enschede wilde de 65-jarige even rust inlassen. "Ik heb toch drie maanden vrij gehad, voor het eerst van mijn leven. Ik wilde meer tijd voor andere dingen. De mensen om me heen, mijn hobby’s. In die drie maanden werd het elke dag alleen maar leuker. Ik heb heel veel sport gekeken. Mijn vrouw Marjo en ik zijn vier dagen naar vrienden in Kopenhagen geweest. Drie dagen in een hotelletje in de buurt van Bremen. Twee dagen Venlo, cd’s gekocht bij mijn favoriete platenzaak", blikt Jans terug. 

Waar hij even afstand nam van het voetbal, nam het voetbal allerminst afstand van hem. "Ik werd ontzettend veel gepolst, voor clubs uit binnen- en buitenland", vervolgt Jans, die met Utrecht nog hoopt op de vijfde plek. "Midden-Oosten, Australië, Japan en Zuid-Korea. Allemaal via tussenpersonen. Er was ook een aantal concrete dingen uit Nederland, en eentje uit Duitsland. Tweede Bundesliga. Maar ik heb met niemand gesproken, dat wilde ik niet."

Uiteindelijk werd het de Domstad, dat op dat moment in heel zwaar weer verkeerde. "Je wilt niet meer naar het buitenland, de clubs om FC Utrecht heen heb je al gehad, en je gaat er helemaal niet van uit dat die daarboven nog komen. Dan kun je zeggen: Ik blijf niks doen. Of je pakt die kans. Toen ik op gesprek ging, zeiden mijn zoons al: "Dan ga je erheen, want jij laat je zo makkelijk ompraten". En zo is het gegaan."