VI: 'Eén trainer bovenaan lijstje in Amsterdam, hij heeft alles wat Ajax zoekt'

VI: 'Eén trainer bovenaan lijstje in Amsterdam, hij heeft alles wat Ajax zoekt'

2 mei - 14:36 Laatste update: 15:04
84

Graham Potter is nog altijd de meest logische optie om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Dat vertelt clubwatcher Lentin Goodijk van Voetbal International, die sprak met directeur voetbalzaken Marijn Beuker.

De namen van Erik ten Hag en Francesco Farioli als nieuwe hoofdtrainer worden ook genoemd bij Ajax, maar de komst van Potter lijkt momenteel het meest voor de hand te liggen. "Op dit moment heeft het er alle schijn van dat Potter de meest logische kandidaat is om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Hij heeft alles wat Ajax zoekt", stelt Goodijk.

Wanneer de deal beklonken wordt is echter nog niet duidelijk. "Ik heb niet het idee dat ze al in de afrondende fase zitten. Ze moeten er financieel uitkomen, maar er zijn ook nog wat andere voorwaarden die geregeld moeten worden. Het zou even kunnen duren, maar ik verwacht wel dat er ergens in de komende weken duidelijkheid komt", aldus de Ajax-watcher.

"Ajax gaat echt inzetten op spelintelligentie en het tactisch flexibel zijn. Het gaat dan niet zozeer om het elke wedstrijd wisselen van formatie, maar wel kunnen omgaan met wisselingen bij de tegenstander", omschrijft Goodijk het profiel waar Ajax naar zoekt. "Dit seizoen gaat dat de ene na de andere wedstrijd mis. Ajax begint goed aan een wedstrijd, maar na een kwartier wordt er iets omgezet en stort het in", besluit hij.