Egbers schikt met de NOS: presentator gaat na roerig jaar weer programma's maken

Egbers schikt met de NOS: presentator gaat na roerig jaar weer programma's maken

29 maart - 12:30 Laatste update: 12:37
71

De NOS en Tom Egbers hebben een overeenkomst bereikt in het geschil tussen de omroep en de presentator. Dat betekent dat Egbers terugkeert op televisie, en weer programma's gaat maken. 

Dat maakt de NOS vrijdagmiddag bekend. Egbers hervat zijn werkzaamheden als presentator en zal 'verhalende programma's en documentaires' gaan maken. De wens van Egbers om actief te zijn op het EK van komende zomer in Duitsland, lijkt dus niet te worden ingewilligd. 

"Het is, na een jaar waarin veel geschreven, gepraat en geopinieerd is, goed om weer aan het werk te gaan", laat Egbers weten in een reactie aan de NOS. De presentator geeft aan te hebben gereflecteerd op zichzelf. Dat deed hij in de periode waarin hij thuiszat na beschuldigingen van wangedrag. 

Egbers stond eerder deze week tegenover de NOS in de rechtszaal. De presentator had een kortgeding aangespannen tegen zijn werkgever. Hij wilde weer aan het werk, maar kreeg vanwege de beschuldigingen aan zijn adres geen zendtijd. 

De programma's die hij nu weer gaat maken, zullen in het najaar van 2024 en begin 2025 worden uitgezonden, laat de NOS weten. 'Met de totstandkoming van deze afspraken heeft de NOS het dienstverband van Tom tot na zijn pensioen verlengd om de afgesproken werkzaamheden te kunnen afmaken.'