Alli kan via CL-club terug in voetballerij keren: 'Bijzonder, gezien de situatie'

Vandaag om 17:20
Laatste update: om 18:54

Dele Alli werkt de laatste maanden keihard aan zijn terugkeer in de voetballerij. Een terugkeer bij Everton wordt daarbij genoemd als optie, maar in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur wordt ook een opvallend gerucht besproken.

Alli begon zijn loopbaan als één van de grootste talenten van Engeland bij MK Dons, waarvoor hij ruim vijftig wedstrijden speelde. Daarna koos hij voor Tottenham Hotspur, waar hij uitgroeide tot een topspeler. De middenvelder gleed echter steeds meer af en na periodes bij Everton en Besiktas zit hij nu zonder club. In juli 2023 liet Alli weten dat hij een jeugd vol met drugs heeft gekend en kampte met verschillende verslavingen. De Engelsman zit nu zonder club, maar hij is vol in training met als doel het WK 2026. 

In Engelse media werd de afgelopen week ook LOSC Lille genoemd als geïnteresseerde club. De Fransen spelen dit seizoen Champions League en staan vijfde in de Franse competitie. "Dat zou wel een heel bijzondere move zijn, gezien zijn situatie", luidt de conclusie in #DoneDeal de podcast.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!