De la Fuente pareert kritiek na blessure Yamal: 'Wij zijn niet het probleem'

Vandaag om 09:28

Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje is zich van geen kwaad bewust na de blessure van Lamine Yamal. FC Barcelona zou boos zijn dat het zeventienjarige wonderkind geen rust kreeg, maar volgens De La Fuente zijn de interlands niet het probleem.

Steeds meer spelers klagen over de volle speelkalender en ook de clubs tonen zich ongelukkig met de interlandperiodes. Zo was Yamal volgens Barça toe aan rust, maar deed De la Fuente toch een beroep op de vleugelaanvaller in het Nations League-duel met Denemarken. Dat Yamal vervolgens een lichte hamstringblessure opliep, deed het nodige stof opwaaien in Spanje. De keuzeheer pareert de kritiek evenwel.

"Afgelopen seizoen speelden we zeventien duels, omdat we gelukkig genoeg waren om de EK-finale te bereiken. Dit seizoen spelen we tien wedstrijden. Dat zijn 27 optredens in 24 maanden tijd, gemiddeld ongeveer één per maand", stelt De la Fuente. "Het probleem ligt vermoedelijk ergens anders", doelt hij op de vele duels in het clubvoetbal. "Leg het niet bij ons neer, wij hebben genoeg zorgen."

Spanje moest deze interlandperiode flink wat spelers missen door blessures. Zo ontbraken Unai Simón, Dani Carvajal, Robin Le Normand, Rodri, Dani Olmo en Nico Williams. Zij hadden afgelopen zomer nog een groot aandeel in de EK-winst.