Ajax op gemiste kans gewezen met Martial: 'Twee vingers in de neus'

Vandaag om 13:04

Ajax besloot na het mislopen van Kamaldeen Sulemana niet meer in zee te gaan met een transfervrije linksbuiten. Zo onthulde Ivan Perisic dat hij - voor zijn overstap naar PSV - tevergeefs met de Amsterdammers had gesproken. Maar met Anthony Martial was nog een opvallende aanvaller gratis op te pikken. In #DoneDeal wordt besproken of het een gemiste kans is voor Ajax.

Het gebrek aan opties op de vleugels kwam zaterdag tegen Go Ahead Eagles (1-1) weer pijnlijk aan het licht. Bertrand Traoré en Mika Godts konden het verschil niet maken en werden vervangen door Anton Gaaei en Christian Rasmussen. Had Ajax niet voor Martial moeten gaan? Daarover verschillen de meningen in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

"Ik had het gedaan als ik Ajax was", zegt Kaj Ramsteijn, die erkent dat de situatie niet ideaal is. "Misschien was het niveau in de Premier League net te hoog en was hij daardoor wat blessuregevoelig, maar tegen RKC is voor hem met twee vingers in de neus. En Godts en Banel is te weinig. Martial vind ik wel van het niveau dat het nog wel wat was geweest. Het is een speler met een actie."

De 28-jarige Fransman streek uiteindelijk neer bij AEK Athene, waar hij op grootse wijze werd onthaald. Volgens Griekse media verdient Martial ruim drie miljoen euro per jaar, inclusief bonussen. Hij tekende een contract tot medio 2027.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!