Farioli komt met slecht nieuws: Berghuis nog langer uit de roulatie

17 september om 14:25
Laatste update: 17 september om 14:45

Steven Berghuis is nog minimaal vier weken geblesseerd. Dit vertelt Ajax-trainer Francesco Farioli op de persconferentie voorafgaand aan het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard.

Berghuis speelde zijn laatste wedstrijd voor Ajax op 22 augustus tegen Jagiellonia Bialystok. In de return een week later was hij al afwezig vanwege fysieke klachten. Zijn blessure blijkt ernstiger te zijn dan eerst werd verwacht, want de buitenspeler zal dus nog minstens vier weken niet beschikbaar zijn.

Daarnaast is Sivert Mannsverk voorlopig niet beschikbaar voor Ajax vanwege een enkelblessure. Deze heeft hij opgelopen tijdens de interlandperiode waarin hij uitkwam voor Noorwegen Onder-21. Farioli meldt ook dat Kristian Hlynsson met wat fysieke klachten kampt. Ook is er goed nieuws voor de Ajax-fans: Davy Klaassen keert terug en zit meteen bij de selectie voor woensdag.

Ajax speelt woensdagavond voor het eerst sinds een maand weer een competitiewedstrijd. De duels met Feyenoord en FC Utrecht gingen niet door vanwege de politiestakingen. Woensdag trappen de Amsterdammers in eigen huis om 20:00 uur af tegen Fortuna Sittard.