Nieuw tijdperk: Liverpool haalt dankzij Szoboszlai eerste zege onder Slot binnen

27 juli om 08:44
Laatste update: 27 juli om 08:56

Arne Slot heeft zijn eerste overwinning als trainer van Liverpool binnen. In de Verenigde Staten werd Real Betis vrijdagnacht verslagen dankzij een doelpunt van Dominik Szoboszlai

Slot trad in zijn tweede wedstrijd als Liverpool-coach aan zonder een aantal vertrouwde namen. Onder anderen Virgil van Dijk, Alisson Becker, Luis Diaz, Andy Robertson, Alexis Mac Allister, Trent Alexander-Arnold, Cody Gakpo, Darwin Núñez en Ryan Gravenberch ontbraken nog bij The Reds, wegens eerdere internationale verplichtingen.

Mohamed Salah kon wel opgesteld worden door Slot en beloonde het vertrouwen direct door de assist op de eerste Liverpool-goal onder Slot te verzorgen. De oefenmeester had ook een basisplek voor Nederlander Sepp van den Berg ingeruimd.

Slot reageerde na afloop enthousiast over zijn eerste winstpartij als Liverpool-trainer. "Als ik met een wedstrijd bezig ben let ik eigenlijk vooral op mijn spelers dus ik was me niet continu bewust van alle fans of het feit dat ik Liverpool aan het coachen was, maar natuurlijk was het een mooie ervaring om voor zoveel fans", tekende de aanwezige media op.