Henderson bezorgt Van 't Schip 'gemengde gevoelens': "Dat frustreert hem"

12 mei om 18:00

John van 't Schip durft zijn hand niet langer in het vuur te steken voor Jordan Henderson. De Engelse routinier zou niet gelukkig zijn in Amsterdam en dat leidt bij de Ajax-trainer tot 'gemengde gevoelens'.

Henderson is naar verluidt geschrokken van het topsportklimaat en het niveau tijdens trainingen en wedstrijden. "Kijk, Jordan komt ergens vandaan (Liverpool, red.) waar alles op en top geregeld is. Daar loopt het al jaren goed. De organisatie staat. Dan komt hij bij Ajax en dat is hier natuurlijk niet zo geweest het afgelopen jaar", is de pijnlijke conclusie van Van 't Schip.

Dáár zit 'waarschijnlijk' de frustratie van Henderson, aldus de trainer. "Hij heeft te weinig zijn waarde kunnen tonen en dat frustreert hem. En daar heeft hij wat over gezegd. Maar het mag niet onderschat worden wat het lichamelijk en geestelijk met spelers doet als ze zo'n zwaar en moeilijk jaar beleven." Of Henderson volgend jaar nog bij Ajax speelt, durft Van 't Schip niet te zeggen. "Dat is ook iets wat hij op dit moment waarschijnlijk bespreekt met Alex Kroes."