Roma-tactiek anders dan in Mourinho-tijd: 'Daar kan Feyenoord ze echt pijn doen'

15 februari om 17:30
Laatste update: 15 februari om 17:59

In de voorbeschouwende analyse van Feyenoord - AS Roma concludeert Lars Teunissen in de studio van VoetbalPrimeur dat er donderdagavond in De Kuip genoeg kansen liggen voor de Rotterdammers. Dat alles heeft te maken met de speelwijze van de Romeinen, die onder nieuwbakken trainer Daniele De Rossi wezenlijk anders is dan toen José Mourinho nog voor de groep stond. 

"Bij Mourinho was het heel duidelijk te zien: die geven helemaal niks weg", begint Teunissen bij VP Onder de Loep. "Helemaal als ze met 1-0 voorstaan. Dan is het dichttimmeren en lekker voor de goal hangen. Dat is nu dus heel anders, en dat is ook leuk voor de wedstrijd, want ik verwacht een attractief duel. Dat is waar De Rossi nu voor staat."

In die attractieve spelopvatting liggen ook kansen voor Feyenoord. "Roma speelt met twee hoge backs, Karsdorp en Angeliño. Dan ontstaan er gaten en ruimtes in de hoeken voor de spelers van Feyenoord om daarin te duiken. Zeker met een creatieve Stengs, of met een Minteh bijvoorbeeld, die met zijn snelheid die ruimtes kan benutten. Daar kan Feyenoord Roma echt pijn doen."

Bekijk hieronder de hele aflevering van VP Onder de Loep, waarin Feyenoord-opponent AS Roma uitgebreid aan bod komt!