Albers zag 'bizarre' gang van zaken bij Ajax: 'Nog nooit gezien'

1 januari om 10:00
Laatste update: 1 januari om 10:05

Guido Albers heeft zich enorm verbaasd over de gang van zaken bij Ajax sinds de komst van Sven Mislintat. De zaakwaarnemer van onder meer Kenneth Taylor en Steven Berghuis vertelt in de nieuwjaarsspecial van #DoneDeal de podcast hoe hij van dichtbij zag hoe Mislintat zonder enige vorm van controle zijn gang kon gaan.

"Het was bizar om mee te maken. Deze man heeft gewoon compleet individualistisch binnen de club alles kunnen doen zonder dat iemand zich daar druk om heeft gemaakt", begint Albers in de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal. "Ik merkte dat omdat ik met meer clubs werk. Ik weet hoe processen daar gaan. Dit heb ik nog nooit gezien."

Albers vervolgt: "Een club die goed geleid wordt pakt het zo aan: je maakt een shortlist van vijf spelers, je brengt dat terug tot drie, dan komen er scoutingsrapporten bij, dan gaat de trainer ernaar kijken. Dan kom je gezamenlijk tot je nummer één en die ga je proberen te halen. Ik denk dat er bij geen enkele speler een rapport onder heeft gezeten. Echt niet."

Benieuwd naar de hele aflevering met Guido Albers? Bekijk hem hierboven of beluister hem in je favoriete podcastapp!