Veel belangstelling voor Gimenez: ‘Deze verrassende club past perfect’

21 december 2023 om 07:15
Laatste update: 21 december 2023 om 08:55

Santiago Gimenez heeft het de laatste weken moeilijk, maar dat neemt niet weg dat de topscorer van Feyenoord langzaam maar zeker de Eredivisie aan het ontgroeien is. Welke (top)clubs passen het best bij Gimenez? VoetbalPrimeur zoekt het uit in samenwerking met databureau FACTS Consultancy.

Grote clubs uit de Premier League, La Liga, Serie A en Bundesliga zitten geregeld op de tribune voor Gimenez, die volgens de data van FACTS al verder is dan de gemiddelde spits uit een Europese topcompetitie. Clubs als Newcastle United, Real Sociedad én AS Roma, de Europa League-tegenstander van Feyenoord, komen uit de bus als meest geschikte bestemmingen. Waarom juist die clubs? Bekijk de video hierboven!

FACTS Consultancy is een Nederlands bedrijf dat aan de hand van data met unieke algoritmes talloze (internationale) zaakwaarnemers, clubs en spelers ondersteunt om betere beslissingen te maken rondom transfers. In de afgelopen jaren was FACTS Consultancy onder meer betrokken met advies bij de transfers van Joey Veerman (PSV), Jerdy Schouten (PSV), Lucas Digne (Aston Villa), Sven Botman (Newcastle United), Ramiz Zerrouki (Feyenoord) en Arthur Melo (Fiorentina).