Slot zag Bakayoko aan rood ontsnappen: 'Vierde official riep 'nee!''

1 december 2023 om 15:27
Laatste update: 1 december 2023 om 15:37

Arne Slot hoeft tegen PSV geen rekening te houden met Hirving Lozano en Noa Lang, maar Johan Bakayoko is wel van de partij tijdens de Eredivisie-topper. De Feyenoord-trainer krijgt op de persconferentie de vraag of de rechtsbuiten van de Eindhovenaren niet geschorst had moeten zijn.

Tegen FC Twente ontsnapte Bakayoko vorige week aan een tweede gele kaart, nadat hij in blessuretijd Ricky van Wolfswinkel tegen de vlakte werkte. Arbiter Allard Lindhout greep naar zijn broekzak, maar bedacht zich. Afgelopen maandag wilde Slot niet op het moment reageren, omdat toen alles in het teken stond van het duel met Atlético Madrid. Vrijdag werd de Feyenoord-coach er opnieuw naar gevraagd.

"Ze hebben zóveel goede spelers dat het wel of niet meespelen van één, twee of drie spelers niet cruciaal is voor de kwaliteit die zij op het veld kunnen brengen", benadrukt Slot. "Maar ik vond de manier waarop het tot stand kwam wél wat eigenaardig. Dat de scheidsrechter al naar zijn broekzakje grijpt en dat de vierde official dan drie, vier keer roept: nee, nee, nee. Dat vond ik opvallend, maar voor het overige is het wat mij betreft geen item."