Koeman vol vertrouwen: "Dan staat er een heel sterk Nederlands elftal"

19 november 2023 om 09:41

Het Nederlands elftal overkwam tijdens de kwalifictiecyclus de nodige tegenslagen en plaatste zich zaterdag voor het EK in Duitsland. Ronald Koeman erkent dat de wilskracht van de Oranje-spelers een goede basis vormt.

"Ik vind sowieso, dat is al over een langere periode, dat het een geweldige groep is om mee te werken", zegt Koeman op de persconferentie na de 1-0 zege op Ierland. "Ze beseffen dat ze heel veel moeten doen om tot prestaties te komen. Zeker in de situaties de afgelopen jaren met heel veel wijzigingen, ook met spelers die het verschil kunnen maken die er lange tijd niet bij zijn." Volgens Koeman heeft Nederland zijn 'werk gedaan'. "Zo voelt dat."

Tegelijkertijd beaamt de bondscoach bij de NOS dat het nog veel beter moet. "We weten echt wel dat het op een aantal vlakken beter moet om mee te gaan doen met de andere toplanden. Het is duidelijk dat het voetballend beter kan en moet. Maar ik heb al vaker gezegd: als we de beschikking hebben over alle spelers, dan staat er een heel sterk Nederlands elftal."