Koeman laat weinig los over doelman: 'Gaan we rustig naar kijken'

9 oktober 2023 om 20:44

Er is veel te doen om de keepers van Oranje. Het Nederlands elftal kampt op dit gebied met veel blessures, van onder meer Mark Flekken en Justin Bijlow. Sparta-doelman Nick Olij werd voor het eerst opgeroepen en naast hem zijn ook Bart Verbruggen en Andries Noppert erbij. Wie gaat spelen, wil bondscoach Ronald Koeman nog niet kwijt.

Als op de persconferentie van Oranje aan Koeman wordt gevraagd wie er tussen de palen zal staan tegen Frankrijk, geeft hij geen uitsluitsel. Ook niet na de suggestie dat het aannemelijk is dat Verbruggen speeltijd zal krijgen. "Daar gaan we rustig naar kijken deze week", stelt de bondscoach.

Koeman ontkent niet dat hij zelf het antwoord al weet. "Het maakt niet uit om het te zeggen", geeft hij aan. "Maar ik vind wel dat het correcter is als ik dat eerst de keepers mededeel." Nick Olij zit voor het eerst bij de selectie. Verbruggen zat al eerder bij de selectie, maar kwam nog niet in actie voor Oranje. Noppert was basisspeler op het WK in Qatar, maar de doelman werd aanvankelijk niet geselecteerd door Koeman, omwille van zijn vorm.