Slot knipoogt: 'John de Wolf zou hem in de tunnel al een klap verkopen'

19 september 2023 om 07:17
Laatste update: 19 september 2023 om 09:17

Feyenoord gaat Celtic-spits Kyogo Furuhashi op een eerlijke manier bestrijden, benadrukt trainer Arne Slot op het persmoment richting de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Het meespelen van de Japanse spits was wegens een lichte blessure een vraagteken.

Slot geeft aan onder de indruk te zijn van Furuhashi. "Ik hoorde net dat hij fit genoeg is om te spelen. Pech voor ons", lacht hij. "Wij hebben geen team dat hem pijn zal doen, waardoor hij alsnog van het veld moet", aldus Slot, wanneer hem gevraagd wordt of hij zijn spelers kenbaar maakt dat Furuhashi last van diens schouder heeft. "Maar, onze assistent-trainer John de Wolf zou hem in de tunnel al een klap verkopen", zegt Slot met een knipoog.

"Toen hij een speler was", voegt Slot er lachend aan toe. "Hij vertelt me vaak hoe het er in zijn tijd als speler aan toe ging. In de huidige tijd is dat niet meer realistisch, mede door de VAR. Wij gaan desbetreffende tactieken niet gebruiken. Wij gaan hem zo goed mogelijk verdedigen. We lichten onze verdedigers in over de kwaliteiten van Furuhashi, niet over zijn blessure."