Jong Oranje wacht cruciaal duel: 'Bij verlies is het misschien over'

23 juni 2023 om 12:33
Laatste update: 23 juni 2023 om 13:09

Erwin van de Looi beschouwt het tweede groepsduel met Portugal als 'cruciaal'. Dat laat de bondscoach van Jong Oranje weten op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd, die zaterdagavond wordt gespeeld.

Jong Oranje trapte het EK af met een 0-0 gelijkspel tegen buurland België, terwijl gastland Georgië met 2-0 te sterk was voor Portugal. Twee jaar geleden stonden de Portugezen nog in de finale van het EK Onder-21. Van de Looi weet dat beide landen zich amper nog een nederlaag kunnen permitteren. "Ik denk dat deze wedstrijd voor beide teams cruciaal is. Bij verlies is het misschien wel over. Tegen Georgië was het niet goed, maar we weten dat ze veel beter kunnen en dat we ze absoluut niet mogen onderschatten."

Of Van de Looi hetzelfde basiselftal opstelt als tegen België, valt te bezien. De bondscoach stipte de fysieke gesteldheid van een aantal spelers als reden aan voor het verval in de openingswedstrijd. Nederland Onder 21 kwam voor rust sterk voor de dag, maar na rust kampten er een handvol spelers met krampverschijnselen. "We gaan zo trainen. Dan gaan we naar de fitheid kijken en het ook neerzetten. Niet één speler zal dadelijk zeggen dat hij te vermoeid is. Iedereen wil graag beginnen en kijkt uit naar volgende wedstrijd. Ik denk ook dat de meesten wel goed hersteld zijn."

Micky van de Ven heeft sowieso geen fysieke problemen. "Ik zat er nog wel goed in. In Duitsland en bij Wolfsburg zitten ze best wel op de conditie", vertelt de verdediger onder meer.