Slot botst met Mourinho: 'Hij moet wat vaker naar AS Roma kijken'

21 april 2023 om 00:38
Laatste update: 21 april 2023 om 08:20

AS Roma-trainer José Mourinho haalde na de zege op Feyenoord in de Europa League zijn gram bij Arne Slot. De oefenmeester van de Rotterdammers kreeg de nodige verwijten naar het hoofd geslingerd, maar kon er na afloop wel om lachen.

"Ik zei hem gewoon dat hij in plaats van Napoli en Manchester City wat vaker naar Roma zou moeten kijken", vertelde Mourinho eerder. Daarmee verwijst de Portugees naar een persconferentie van Slot voorafgaand aan de clash in Stadio Olimpico. De Nederlander zei dat hij het Serie A-duel tussen Roma en Torino had overgeslagen, omdat City tegelijkertijd in actie kwam. Bovendien uitte hij eerder zijn bewondering voor het spel van de Napolitanen.

Slot trekt zich weinig aan van Mourinho. "Je weet hoe dit soort dingen in Italiaanse media gaan. Hij vond dat ik wat vaker naar Roma moest kijken, in plaats van naar Napoli en City. De media zal dat wel weer verdraaien, maar ik heb altijd gezegd dat ik respect heb voor AS Roma en de manier waarop zij prijzen pakken. Wellicht heeft hij gelijk, want zijn team heeft vandaag wel op een geweldige manier gevochten en gestreden. Als je zo'n sterk Feyenoord kan winnen, moet je wel heel erg goed zijn."

Dat laatste beaamt Mourinho. "Hij is een geweldige coach."