Klopp snauwt na Bellingham-vraag: 'Als een kind om een Ferrari vraagt...'

14 april 2023 om 17:37

Liverpool-manager Jürgen Klopp zit niet meer te wachten op vragen over Jude Bellingham. De Borussia Dortmund-middenvelder wordt al geruime tijd gelinkt aan een transfer naar Anfield, al werd eerder deze week duidelijk dat The Reds de negentienjarige Engelsman niet gaan halen.

Om financiële redenen zou Liverpool afgehaakt zijn. Op het persmoment van vrijdag werd Klopp gevraagd naar de situatie. Ik begrijp niet waarom we steeds praten over dingen die we theoretisch gezien niet kunnen hebben. We kunnen bijvoorbeeld niet in de zomer zes spelers van honderd miljoen halen. Dat is dan voor iedereen duidelijk, althans: zo goed als. Je moet weten wat er mogelijk is en daar moet je mee werken", foetert de Duitser.

"We zijn geen kinderen", aldus Klopp, die een bijzondere vergelijking maakt. "Als je een kind vraagt wat hij of zij voor Kerst wil, en het antwoord is een Ferrari, dan zeg je ook niet dat het een goed idee is. Want dat is te duur. Als dat kind dan zijn of haar hele leven teleurgesteld is omdat er geen Ferrari is gekocht, dan is dat wel een triest leven. Je kijkt gewoon naar wat er mogelijk is en daar doe je het mee. Meer heb ik er niet over te zeggen."