Slot enigszins verrast: 'Dan verwacht je misschien dat ze instorten'

8 maart 2023 om 22:06
Laatste update: 8 maart 2023 om 22:16

Arne Slot is op zijn hoede voor Europa League-opponent Shakhtar Donetsk. Hoewel de Oekraïners veel van hun buitenlandse sterren moesten laten gaan vanwege de oorlog, ziet de Feyenoord-trainer dat er voldoende kwaliteit is overgebleven.

Zo speelde Shakhtar eerder dit seizoen nog gelijk tegen Real Madrid in de Champions League. "En uit verloren ze ook maar met 2-1", stelt Slot op de persconferentie daags voor het duel in Warschau. "Ze hebben heel bijzondere resultaten behaald, zeker als je in acht neemt dat veel van hun buitenlandse spelers zijn vertrokken. Dan zou je misschien verwachten dat het elftal in elkaar zou storten, als er zo veel kwaliteit weggaat."

"Maar dan blijkt dus ook dat ze heel veel Oekraïense talenten hebben", vervolgt Slot, die zich ook liet bijpraten door assistent Marino Pusic. "Het is kwalitatief niet zo veel minder geworden als je in de groepsfase van de Champions League zes punten haalt."

Ten opzichte van het tweeluik met Real Madrid ontbreekt overigens wel Mykhaylo Mudryk. De aanvaller maakte in januari een toptransfer naar Chelsea. Zonder Mudryk staat Shakhtar donderdag vanaf 21.00 uur tegenover Feyenoord.