Van Nistelrooij ziet ontwikkeling bij PSV: 'We maken reuzestappen'

8 september 2022 om 23:32
Laatste update: 9 september 2022 om 12:50

Ruud van Nistelrooij benadrukt dat PSV op de goede weg is ondanks de teleurstellende resultaten van de laatste weken. De oefenmeester bespreekt ook de doelstelling van de Eindhovenaren dit seizoen.

Van Nistelrooij is blij met de ontwikkeling die hij ziet bij PSV, ook na de remise tegen Bodø/Glimt in de Europa League (1-1). "Ik kijk breder dan de wedstrijden tegen Rangers en FC Twente", zegt hij op het persmoment na afloop. "We hebben in totaal elf wedstrijden gespeeld en twee keer verloren. We zijn met een hele nieuwe ploeg begonnen. We spelen met veel jonge jongens ook."

"Ik kijk naar de ontwikkeling van ons als geheel", vervolgt Van Nistelrooij, die in dat licht gezien best tevreden is. "Ik kijk ook naar het begin van de voorbereiding. Als je de wedstrijd tegen Arminia (4-0 verlies, red.) bijvoorbeeld als referentie neemt, maken we reuzenstappen."

Dat laatste lukte donderdag slechts gedeeltelijk met een 1-1 gelijkspel tegen Bodø/Glimt. Dat zijn ploeg onder een fluitconcert van het veld stapte, begrijpt Van Nistelrooij wel. "Ik begrijp dat. Wij zijn ook teleurgesteld met het resultaat. Dat is logisch en dat is ook goed."