'Dat we niks te zoeken hebben in de Eredivisie, klopt niet: Ajax is Europese top'

16 augustus 2021 om 08:58

NEC-trainer Rogier Meijer raakt niet in paniek na de harde nederlaag tegen Ajax (5-0). Voor de promovendus was het hoe dan ook geen prettig weerzien met de Eredivisie.

"Dit is wat voetbal op topniveau inhoudt en daar kunnen we dingen van leren", reageert Meijer in de Gelderlander. "De intensiteit en de duelkracht waarmee Ajax speelt, dat is voor ons nog wel een paar stappen verder. Wat ik jammer maar begrijpelijk vind, is dat we in de eerste helft stijf stonden van de spanning."

NEC keek na 39 minuten tegen een 5-0 achterstand aan en mocht van geluk spreken dat Ajax het daarbij liet. "We hoeven niet te panikeren", benadrukt Meijer. "We moeten realistisch zijn en beseffen tegen wie we hebben gespeeld. Je kan zeggen dat we verschrikkelijk zijn weggepoetst en dat we niks te zoeken hebben in de Eredivisie, maar dat klopt natuurlijk niet. Heel veel jongens hadden nog nooit op dit niveau gespeeld en dan sta je meteen tegenover de top van Europa."

In de tweede speelronde kan NEC zich meten met een potentiële concurrent: PEC Zwolle. "We gaan onszelf niks aanpraten en geen druk opleggen voor vrijdag. Dat is totaal niet nodig. Ik denk dat we pas na een duel of tien kunnen zien waar we echt staan. Daar is het nu nog veel te vroeg voor."