KNVB oneens met Nijhuis: "Ik vind dat dit altijd afgefloten had moeten worden"

15 augustus 2021 om 20:10

Niet de grote uitslag, maar het stevige duel tussen Noussair Mazraoui en Souffian El Karouani was na Ajax - NEC (5-0) voer voor discussie. Reinold Wiedemeijer vindt dat scheidsrechter Bas Nijhuis had kunnen en moeten ingrijpen.

Mazraoui botste in de aanloop naar de 5-0 van Ajax met een hoog been tegen El Karouani. Nijhuis begreep na afloop de ophef niet, maar Wiedemeijer wel. "De scheidsrechter heeft geoordeeld dat eerst de bal werd gespeeld", begint Wiedemeijer, die namens de KNVB wekelijks de VAR-momenten van het Eredivisie-weekend bespreekt bij ESPN.

"De botsing vond hij (Nijhuis, red.) onschuldig. Ik niet. Ik vind dat dit altijd afgefloten had moeten worden. Dit is onvoorzichtig, misschien zelfs wel onbesuisd. Hij zit heel erg hoog met zijn been. Maar de scheidsrechter heeft het keurig uitgelegd en de VAR heeft het moment bekeken. Die vond het geen overduidelijke fout."

Het moment zorgt voor uiteenlopende meningen, merkt Wiedemeijer ook in Zeist. "Zelfs hier (op de KNVB-burelen, red.) is er nog discussie. Niet iedereen vindt dit iets. Als ik zelf op het veld had gestaan, had ik ingegrepen. Dit gaat erg naar het hoofd. Ik had verwacht dat er gefloten zou worden.