Ajax viert feest: 'Mijn shirt is weg, maar er zijn jongens die meer kwijt zijn'

25 april 2021 om 21:51

Davy Klaassen was ontzettend blij om zondagmiddag weer voor fans te kunnen spelen. Ajax won met 2-0 van AZ, mede dankzij twee goals van de middenvelder uit Hilversum, en na de wedstrijd was er tijd voor een klein feestje.

Gedurende het seizoen was het door het drukke programma en het ontbreken van supporters niet mogelijk om gewonnen wedstrijden te vieren. "Daarom is dit een speciaal gevoel", legt Klaassen uit op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Onbewust hebben we hier het hele jaar voor gespeeld. Nu kun je het een beetje vieren met de fans, terwijl je eerst altijd op donderdag weer moest spelen en de focus meteen door moest."

'Mister 1-0' genoot van de sfeer en het feest na afloop. "Vanaf het moment dat je op het veld komt voor de warming-up is het al anders. Hoe mooi is het dat ze voor een topwedstrijd in Nederland, die we ook nog eens winnen, weer terug zijn. Dat is het beste scenario. Hoe veel kledingstukken er het publiek in zijn gegaan? Ik ben alleen mijn shirt kwijt, maar er zijn jongens die meer kwijt zijn, haha!"