'Nieuwe Feyenoord-norm na 6 ton voor Kelly: makelaar Linssen wilde géén loonoffer'
Feyenoord kampt nu nog met de naweeën van het beleid van Sjaak Troost, die afgelopen zomer de honneurs tijdelijk waarnam na het vertrek van technisch directeur Martin van Geel. Doordat Troost met lucratieve contracten strooide, is de financiële lat omhoog gegaan in De Kuip, weet clubwatcher Martijn Krabbendam.
Willem van Hanegem onthulde maandag dat Troost intern 'Sintersjaak' wordt genoemd. "Contracten uitdelen met een mijter op zijn hoofd", beaamt Krabbendam in Veronica Inside. Afgelopen zomer werden de doorlopende contracten van Jens Toornsta en Nicolai Jörgensen verlengd. "Er werd met geld gesmeten. Iedereen kent het salaris van Liam Kelly (verhuurd aan Oxford United, red.): die hebben we één keer gezien, daarna nooit meer. Die verdient zes ton. Dat geldt nu als een soort minimumbedrag voor spelers die met Feyenoord gaan praten. Jeugdspelers die denken: als die Kelly zes ton verdient, gaan we met dat bedrag beginnen."
Ook Bryan Linssen zette hoog in, weet Krabbendam. "Het eerste bod was heel slecht, de onderhandelingen zijn doodgebloed." Feyenoord heeft inmiddels een nieuwe poging gewaagd, maar de Voetbal International-journalist verwacht niet dat dit veel kans van slagen had. "Maar dat is eigenlijk al een beetje te laat. Als ze hem nu nog over de streep willen trekken, zullen ze heel erg hun best moeten doen. En ik denk eigenlijk dat dat onmogelijk is."
'Kelly-bod' voor Linssen
Tafelgast Valentijn Driessen heeft extra informatie over de gesprekken tussen Feyenoord en Linssen. "Het eerste bod was zes ton, dat Kelly-bod. Daarna wilden ze wel verder praten. Maar hij wilde alleen praten bij een miljoen. Dat vond Feyenoord een beetje te gortig", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.
Linssen werd vertegenwoordigd door Patrick van Diemen van de VVCS. Volgens Driessen legde deze een opvallende eis op tafel: geen loonoffer voor Linssen, als de Feyenoord-spelers opnieuw salaris in zouden moeten leveren. "Maar die Van Diemen heeft net met de FBO (Federatie van Betaald Voetbal Organisaties, red.) afgesproken: als je meer dan vijf ton verdient, ga je twintig procent inleveren. Van Diemen vroeg met droge ogen om een uitzondering te maken voor Linssen: één miljoen, plus geen loonoffer. Dus ik begrijp wel dat Feyenoord geen miljoen voor hem wil betalen."