'We willen dat de KNVB besluit Cambuur en De Graafschap wel te laten promoveren'

30 april 2020 om 14:12
Laatste update: 30 april 2020 om 14:13

SC Cambuur en De Graafschap zijn de spoedprocedure tegen de KNVB gestart. De intentie is volgens Dolf Segaar, advocaat van beide clubs, duidelijk: alsnog promotie naar de Eredivisie afdwingen.

Segaar heeft een dagvaarding naar de rechtbank gestuurd en verwacht 'ergens in de komende twee weken' meer duidelijkheid over een kort geding. Het doel van de rechtsgang is het vernietigen van het veelbesproken KNVB-besluit om geen clubs te laten degraderen en promoveren.

"We willen via de rechter gedaan krijgen dat de KNVB een besluit neemt waarbij Cambuur en De Graafschap wel promoveren", verklaart Segaar aan De Telegraaf. Lukt dat, dan is een Eredivisie met twintig clubs kansrijk. De advocaat hoopt echter dat een kort geding niet nodig is en een ledenvergadering uitkomst biedt. "Het zou mooi zijn als we in harmonie een uitkomst krijgen waarmee we recht doen aan Cambuur en De Graafschap."

"Als de KNVB niet zelf de vergadering belegt, wil ik proberen nog twee clubs te vinden die met ons meedoen", aldus Segaar, die dus vier clubs nodig heeft. "Die zijn er wel, denk ik. Wel is het van belang eerst een goed alternatief op te stellen wat in stemming kan worden gebracht. Daarmee voorkomen we dat het overleg uitmondt in een Poolse landdag."