Parry opent aanval op Reijntjes

Vitesse vraagt Parry opnieuw om uitstel: Amerikaan opent aanval op Reijntjes

12 november om 12:15
Laatste update: 12 november om 18:24

Coley Parry heeft de aanval geopend op Edwin Reijntjes. Vitesse heeft de Amerikaan wederom verzocht om zijn lening op te schorten, nu naar juli 2026. Parry is daartoe bereid, maar stelt wel een salarisverlaging voor de algemeen directeur voor.

In een statement dat Parry dinsdag naar buiten heeft gebracht opent de Amerikaan de aanval op Reijntjes. Volgens de Amerikaan faalt de algemeen directeur en wordt hij daar nog 'vorstelijk voor beloond' ook. Vitesse zou Parry wederom gevraagd hebben om de schuld langer op te schorten. Dat deed de zakenman deze zomer ook al. Daardoor kreeg Vitesse op de valreep toch een licentie om betaald voetbal te kunnen spelen.

'Op vrijdag 8 november zijn we ervan op de hoogte gebracht in een videocall met Edwin Reijntjes, dat hij ons verzocht om hulp bij het nieuwe BDO-issue (BDO is de accountant, red.) en dat onderdeel van het plan om een handtekening (onder de jaarrekening, red.) te krijgen voor hen is dat Common voor een vierde keer de vervaldata op de leningen naar voren schuift', valt er te lezen in het statement van Parry.

De Amerikaan geeft aan daar wederom toe bereid te zijn. Reijntjes moet het ontgelden. Parry somt een aantal mislukkingen op waar het huidige management volgens hem verantwoordelijk voor is. De mislukte WHOA-procedure, die meerdere miljoenen kostte, wordt benoemd. Het management krijgt het ook niet voor elkaar om een sluitende begroting op te stellen. Dat leidde tot intrekking van de licentie. Tot slot passeren ook de mislukte overname door Guus Franke en het missen van meerdere deadlines wat betreft het indienen van jaarrekeningen bij de KNVB de revue.

Volgens Parry werkt Reijntjes niet 'op een productieve wijze'. 'Hij heeft een verkeerde voorstelling van zaken gegeven in de media, dat hij niet wist dat Guus Franke niet de volledige informatie had verschaft en zijn poging om 'damage control' te doen door Common de schuld te geven, terwijl Common nul invloed had over Franke's handelen', klinkt het. 'Common stelt voor, dat de rvc overweegt om de salarisverhoging van twintig procent te verwijderen die hij voor zichzelf heeft geconstrueerd terwijl hij werknemers vertelde, dat de club zich niet langer hun salarissen kon veroorloven. Uiteindelijk brengen veel stakeholders offers in het belang van Vitesse (supporters, Sterkhouders, werknemers, crowdfunders, Common), terwijl Edwin vorstelijk beloond blijft worden voor een klus waarin hij faalt in alle opzichten en waarmee hij Vitesse gijzelt met zijn gebrek aan urgentie.'

De Amerikaan stelt bovendien voor, dat de algemeen directeur in het belang van Vitesse de bepaling in zijn contract, dat hij een bonus van 75.000 euro krijgt als hij erin slaagt een overname van de Arnhemmers af te ronden, laat vallen.